lunes, 6 de abril de 2009

MOTIUS DE LA FUNDACIÓ C.M.T.

MOTIUS DE LA FUNDACIÓ C.M.T

Una família distingida de Sant Carles de la Ràpita, va proposar al Senyor Bisbe i a la Mare General que enviessin un grup per formar un col•legi de joves que poguessin ensenyar al poble les primeres lletres i les regles d’urbanitat i educació, i així li fossin concebudes a set germanes que es van instal•lar el 9 de gener de 1909 al carrer Sant Isidre 5, essent la superiora Madre Engracia de Sa Elias i la directora del Col•legi Anita de San José. Foren rebudes pel Mossèn Tomás Caballero i el Sr. Vicario Mossèn Pascual Gutierrez. Aquí van poder posar dues classes.

En fer-se petita la casa el dia 11 de desembre de 1910 es traslladaren a la plaça d’Espanya on posaren més classes i allà es quedà la nova comunitat amb la permanència en la casa del Santíssim Sagrament acompanyades de la Mare General i les germanes d’Amposta, Ulldecona i Alcalà de Xibert.

El 15 d’abril de 1929 es firmen les escriptures per a la casa que on actualment està el col•legi a la plaça Carles III, 7. Durant la guerra, el col•legi es va convertir en hospital militar i les germanes Anita i Francisca es van quedar al poble i foren molt ben ateses per una família d’aquí.
El 1959 se celebren les noces d’or de la fundació i les autoritats d’aquell moment anomenen a la germana Anita filla adoptiva de la ciutat.

El 1988 es reedifica la casa de les germanes afegint noves instal•lacions al centre.

El 1995 es construeix un tercer pis a l’actual col•legi per a l’educació secundària obligatòria.

El 1998 es construeix el pavelló, edifici nou de 560m2.

Per aquesta comunitat han passat 129 germanes i se n’han quedat 12 les quals ho han donat tot pel poble.

El 2009 celebrem el centenari del nostre col•legi. Han passat molts anys i hem vist passar molt, hem viscut bons i no tan bons moments però sempre hem tingut el recolzament dels rapitencs. Ja hem arribat al centenari, 100 anys del nostre centre, i això ens omple de satisfacció, de veure com any rere any, fent pinya hem aconseguit el nostre objectiu prioritari: educar els nostres alumnes amb els valors cristians i així, FENT PERSONES.

No hay comentarios:

Publicar un comentario